Meer informatie over Hypnobirthing

HypnoBirthing is een cursus voor duo's: de vrouw en haar geboorte partner (dat kan de vader van haar kind zijn of een goede vriendin, haar moeder of een doula).

Een belangrijke pijler van de cursus bestaat uit het bekijken van films zodat er een positieve kijk op bevallen ontstaat. Tot het moment van de cursus is het beeld dat een stel over bevallen heeft meestal niet zo positief. In films en reality shows wordt een geboorte vaak zo spectaculair mogelijk uitgesponnen. Met veel geschreeuw en gesteun, zowel van de vrouw als van haar medische begeleiders, om haar “aan te moedigen”. De films die je in de lessen worden getoond zullen je iets heel anders  laten zien; kalmte en verbondenheid van de partners en een rustige geboorte van de baby. Zoals de oprichtster van HypnoBirthing Marie Mongan het verwoord, “If you change the way you view birth, the way you birth will change.”

Verder is het oefenen van verschillende ademhalingstechnieken erg belangrijk. Die komen al vroeg in de cursus aan bod zodat jullie tijdig kunnen beginnen met oefenen.

De houdingsoefeningen die je verschillende houdingen voor tijdens de bevalling leren zijn natuurlijk ook belangrijk. Ze staan in het boek en we doen ze ook in de les. Uiteindelijk zal de vrouw de houding kiezen waar ze zich het meest comfortabel bij voelt tijdens de bevalling. Het is fijn om wat verschillende houdingen te kennen om die te kunnen afwisselen. Dat kan weer belangrijk zijn voor het verkorten van de duur van de bevalling.

En dan is er in de lessen een belangrijke plaats voor zelfhypnose. Vaak in samenwerking met de geboortepartner. Ook hier komen weer verschillende technieken aan bod die zullen maken dat je je zo comfortabel mogelijk zal voelen tijdens de hele bevalling. Je zult zelfhypnosetechnieken leren die kunnen zorgen dat je helder en aanwezig bent en alles voelt zonder heftige pijn te ervaren.

Naast al de oefeningen zullen er ook momenten zijn van diepe ontspanning waar bij je de gelegenheid krijgt om trauma’s die de bevalling zouden kunnen beïnvloeden los  te laten.

Meer informatie:

http://www.hypnobirthing-nederland.nl/